1

1 stolpec

2

2 stolpca

3

3 stolpci

Tema: Navodila za urejanje osebja

Navodila za urejanje osebja:

Pasivni člani, managerji, administratorji

Katerega koli obstoječega managerja / člana / admina se lahko določi za pasivnega s klikom na "ključek". Če je ključek prečrtan, je uporabnik PASIVEN. To pomeni, da bo ob prijavi v administrativni vmesnik seznanjen s svojim statusom (sporočilo je prikazano 3 sek.) in nato preusmerjen na naslovno stran. V administracijo tak "admin / manager / član" ne more, lahko pa v spletnem mestu vidi vse, kar je sicer omejeno na admine, managerje in člane.
Skupine
Na strani so omogočene skupine uporabnikov, ki so primarno namenjene masovnim emailom omejeni skupini uporabnikov. Skupine se dodaja / odstranjuje v vmesniku admin -> Skupine (groups). V urejanju osebja se skupine ureja na dveh nivojih. Prvi je viden v spisku osebja (desno). V tem spisku se prikaže deset (ali manj, če jih ni 10) skupin z največ člani. Če je "možicelj" rdeč, pomeni da uporabnik NI član te skupine. Če je možicelj črn, je uporabnik član. Za katero skupino se gre, je zapisano ko se podrži miško nad možicljem.
Ker se tako lahko določi največ 10 skupin, je možno tudi dodatno urejanje skupin. Klikne se na možiclja med ostalimi "akcijskimi" gumbi in odpre se vmesnik za določanje skupin.

Glavna reč pri skupinah- masoven email se izvede v admin -> masovni email. Tam se obkljuka skupine, katerim pošiljamo email, naslov emaila in njegovo vsebino. Email je poslan TAKOJ.
B pri naročnikih in administratorjih
Rdeč B (ban) pomeni, da se oseba ne more prijaviti na stran. To velja tako za administratorja, kot tudi za naročnika.

Upload za naročnike
Po novem lahko navadni naročniki v forumu ali komentiranju novic dodajajo svoje priponke. Ali jim je to dovoljeno, se določi v admin -> nastavitve pod opcijo "Upload za naročnike".

Nastavitve foruma