Oblikovanje

Sisplet CMS omogoča oblikovanje spletnih mest na treh nivojih:

  1. Kot  sestavni del Sisplet CMS so že na voljo standardne oblike spletnih mest, torej standardni "skini", npr. plain, black, ipd.. postopno pa se dodajajo tudi novi. Navedene  oblike administrator enostavno izbere v nastavitvah in jih lahko z enim samim klikom tudi zamenja.
  2. Znotraj posamezne oblike ("skin") je mogoče nadalje spreminjati barve, velikosti in tipe elementov (črk, naslovov), tako v tekstu kot v naslovih in navigacijah. Spreminjati je mogoče tudi strukturo in razpored rubrik oziroma navigacij. Vse navedeno lahko izvede - na osnovi enostavne izbire v nastavitvah - kar urednik ali administrator spletnega mesta sam in torej ne zahteva nobenega programerskega znanja. Glavnina obstoječih spletnih mest je tako izdelana zgolj kot variiranje osnovnega "plain" designa.
  3. Z inačico Sisplet CMS 05.1 je mogoče izdelati tudi poljubno novo obliko oziroma poljuben nov design (skin). Za izdelavo novega designa je potrebno dvoje:
    1. Najprej je treba izdelati oblikovalsko podlago (specifikacija elementov). To so lahko amaterske oziroma ljubiteljske predloge, lahko so to oblike obstoječih avtorsko nezaščitenih spletnih mest, lahko pa jih posebej naredijo profesionalni oblikovalci oziroma spletni designerji.
    2. Predlogo je potrebno umestiti  v Sisplet CMS in izdelati novo obliko ("skin"). Za to je potrebno osnovno programersko znanje PhP. Izkušnje kažejo, da programerska faza izdelave nove kožice zahteva nekaj ur dela, odvisno od zahtevnosti designa. Tehnično nekoliko podkovani oblikovalci pa lahko to fazo združijo s fazo 1.

Navodila za delo s skini so tukaj.

Stran si je ogledalo 94002 obiskovalcev