Prihodnost

Sisiplet se s poslanstvom omejuje predvsem na specifične potrebe akademskih uporabnikov (primeri aplikacij). Sem sodijo elementi, ki so bili že v celoti razviti v letu 2003 in 2004, zato je osnovni razvoj s tem končan. Kljub temu se je nadaljeval intenzivenrazvoj v naslednjih smereh:

  • izboljšave uporabniške prijaznosti (npr. oneclickcopy),
  • uvajanje interaktivnosti (npr. neposredno spremijanje navigacije v front-endu),
  • izdelava vmesnika za oblikovanje (skinjenje),
  • podpora projektnemu delu (finance, časovnice, koledar),
  • dopolnitve foruma in baz.

V zadnjih letih pa je na področju CMSjev prišlo do velikih sprememb. Nastali so zmogljivi "CMS jeziki" (npr. Typo), ki sicer zahtevajo znatno programesko znanje in prakso, vendar so izjemno zmogljivi in dramatično pohitrijo proces izdelave spletnih mest. Po drugi strani nastajajo številni prijazni CMS vmesniki, od enostavnih  in zmogljivih orodij za bloge (npr. Wordpress), do popularnih in prijaznih CMS orodij (Joomla!) ter modernih pristopov (Ruby, Django). Splošne primerjalne prednosti Sisplet CMS se zato manjšajo in izničujejo, po drugi strani pa se povečujejo z nadaljnjo specializacijo, ki poteka v naslednjih smereh:

  1. kompleksna podpora anketnemu procesu,
  2. nadaljnji razvoj podpore projektnega dela,
  3. podpora e-izobraževanja.

V letu 2009 se načrtuje tudi izdelava navodil, on-linie helpov, diseminacija, promocija in izdelava dveh preofesionalnih nevtralnih oblik.

Stran si je ogledalo 107618 obiskovalcev